Domaine Luneau-Papin

Om

Pierre-Marie och hans fru (Marie) är nu 7:e generationen odlare av Melon de Bourgogne på den här platsen i Muscadet Sevre et Maine. De odlar idag 25 hektar och vinifierar alla vingårdar separat, vilket har lett till en mängd olika viner. De olika vingårdarna har varierad exponering och en blandning av jordmåner vilket ger väldigt olika uttryck av druvan Melon de Bourgogne.

Odlingarna är idag även certifierade ekologiskt men är odlade utan besprutning sedan över 30 år.

Fyra glada personer
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Muscadet 'Safran'

  • Druvsort: 100 % Melon de Bourgogne
  • Om vinet: Gamla stockar planerade mellan 1950 och 1987. Druvorna kommer från en nära samarbetspartner och druvodlare som arbetar efter samma principer som Luneau-Papin. Odlingarna är certifierade ekologiskt sen 2011, men är odlade utan besprutning sedan länge. Jordmånen består av granit.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Folle Blanche

  • Druvsort: 100 % Folle Blanche
  • Om vinet: Odlingarna som ligger nära byn Le Landreau, är certifierade ekologiskt sen 2 år, men är odlade utan besprutning sedan över 30 år. I vingården hittar vi mestadels sand och skiffer.
  • Druvorna skördas för hand. Direkt pressat och jäst på tank utan tillsättning av jäst. Vinet är sedan lagrat på samma tank under 7 månader, på sin jästfällning.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Muscadet 'La Grange Vielles Vignes'

  • Druvsort: 100 % Melon de Bourgogne
  • Om vinet: Druvorna skördas för hand och kommer från en vingård (Le Landreau) med huvudsakligen skiffer. Direkt pressat och jäst på tank utan tillsättning av jäst. Vinet är sedan lagrat på samma tank under 7 månader, på sin jästfällning, innan det buteljerades i maj 2017.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Muscadet 'Terre de Pierre'

  • Druvsort: 100 % Melon de Bourgogne
  • Om vinet: Druvorna skördas för hand och kommer från en vingård, La Butte de la Roche, där jordmånen främst består av Serpentinit. Direkt pressat och jäst på tank utan tillsättning av jäst. Vinet har sedan lagrats på jästfällningen under 17 månader innan buteljering.