Cyril är vinmakare. Åtminstone är det så han ser sig själv. Sen råkar han ha äppelträd snarare än vinrankor. Han är ju i Normandie.

Cyril började göra cider redan 1993, men det var inte förrän 2009 det blev en heltidssyssla.

Han förvaltar idag 5 hektar odling (varav 1 ha, som blir till Sider Up, hyrs av ägaren till Yves Saint Laurent’s gamla slott där odlingen finns) och han sköter sina träd som om det vore vinrankor. Ekologisk odling och noggrann beskäring och hård selektering vid skörden. De ca 35 olika sortens äpplen han använder har alla olika egenskaper; sura, beska, söta, kryddiga etc. Den stora bredden på sorter och egenskaper bidrar till djupet och komplexiteten i hans cider.

Det här är vin. Med bubblor. Men gjort av äpplen.

Cider

Cider BRUT

En blend av 69 olika sorter, mestadels från gamla äppleträd. Cyril beskriver dem som olika sorter med olika kvaliteter för att få en komplexitet i sin cider.

Ekologisk odling. Från ett flertal olika odlingar runt om Pays d’Auge. Gamla träd som sköts om som det vore en vingård.

Cider UP

9 olika sorter används till denna cuvée, uteslutande från gamla äppleträd.

Frukten till denna cuvée kommer från en odling på 1 hektar som vetter mot havet. Det är en distinkt odling där frukten får sitt alldeles egna uttryck enligt Cyril.

 Ciderman

69 olika sorters äpplen, mestadels från gamla äppleträd.

Samma som hans BRUT, men i små flaskor. En lätt filtrering och med ett uns av restsötma.