Tom Lubbe & Alain Carrère

Ända sedan 1992 har Agnès & Alain Carrèr gjort vin här i Caudiés de Fenouillédes. För ca 10 år sen blev Tom Lubbe (Matassa) tillfrågat att konsultera när de skulle konvertera till ekologisk odling. På så vis upptäckte han kvaliteten i både jordmån och klimat i vingårdarna – så han blev kvar! Tom har sedan dess blivit allt mer involverad och de gör idag en rad olika viner, med fokus på att ge uttryck för terroiren och med mindre extrahering än vad vi normalt ser i dagens viner. Från och med 2010 certifikat ekologiskt. Arbetet är numera biodynamiskt och kommer troligtvis certifieras tillika så småningom. Ett mycket prisvärt vin med tanke på all kärlek, tid och kvaliteten som ligger bakom varje flaska!

Viner

Majas Chardonnay 2017

Druvsort

100 % Chardonnay

Om Vinet

Biodynamiskt odlat. Guyot uppbindning, 30-40 åriga vinstockar. Rankorna växer i en blandning av vulkanisk sten, kalk och skiffer. Vingårdarna ligger ca 400 möh.

Manuell skörd. Druvorna pressas och får sedan jäsa på betongtank (med den naturliga jästen såklart!). Vinet vilar sen vidare i samma tank på sin jästfällning under 6 månader. Vinet buteljeras oklarat och ofiltrerat med en liten tillsatts av svavel.

Majas Rosé 2018

Druvsort

Grenache, Syrah, Merlot & Cabernet Franc

Om Vinet

Biodynamiskt odlat. Guyot uppbindning, 70-90 åriga vinstockar. Rankorna växer i en blandning av vulkanisk sten och skiffer. Vingårdarna ligger ca 400 möh.

Manuell skörd. Druvorna pressas och sedan får skalen ligga med ett dygn och ’blöda’ färg = sk saignée. Musten jäser på betongtank (med den naturliga jästen såklart!) för att sedan vila vidare där på sin jästfällning under 6 månader. Vinet buteljeras oklarat och ofiltrerat med en liten tillsatts av svavel.

 

Majas Rouge 2017

Druvsort

50 % Grenache & 50  % Carignan

Om Vinet

Biodynamiskt odlat. Guyot uppbindning, 70-90 åriga rankor. Kalk och Skiffer jordar som ligger 400 möh.

Manuell skörd. Druvorna pressas och får sedan jäsa på betongtank (med den naturliga jästen såklart!). Vinet vilar sen vidare i samma tank på sin jästfällning under 6 månader. Vinet buteljeras oklarat och ofiltrerat med en liten tillsatts av svavel.