Sébastien gjorde sin första skörd 2002 då han ärvt 1 1/2 hektar från sin farfar, från vingården ‘Echalier’. Familjen är vinodlare i åtta generationer, men Sébastiens pappa var den första att bryta den sviten, och de flesta odlingarna såldes. Idag har Sébastien åter byggt upp sin egendom och köpt till vingårdar och gör idag vin från 7 hektar, alla belägna i närheten till det gamla vineriet, där källaren daterar tillbaka till år 1637. Först år 2011 anslöt den fd. dansaren Emeline Calvet till egendomen där hon nu cementerat kvaliteten på vinerna tillsammans med sin partner och kollega Sébastien. Odlingarna är såklart ekologiska och i källaren används inga tillsatser.

Viner

Les Gruches 2016

Druvsort

100 % Chenin Blanc

Om Vinet

0,5 hektar liten vingård med 80+ år gamla stockar planterade i kalksten. Pressas direkt och jäser och lagras på gamla fat (300 liters) i ca 9 månader innan det buteljeras utan filtrering eller SO2.

GRETA CARBO 2015

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

Gamla stockar (ca 80 år) planterade i kalksten. Vinifierat i hela klasar med maceration carbonique. Vinet lagrades 8 månader på gamla fat och är buteljerat utan klarning, filtrering eller SO2.

HANAMI 2017

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

40 år gamla stockar planterade i kalksten. Hela klasar, jäst med 50 % maceration carbonique och 50 % traditionellt. Därefter lagrat ca 6 månader på gamla fat och buteljerat utan filtrering eller SO2.

Buteljeras lagom till våren och hanami, körsbärsblomningen.

RUBEN 2016

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

30-40 år gamla stockar planterade i kalksten. 100 % avstjälkat och jäst med delvis maceration carbonique. Därefter lagrat 9 månader på gamla fat och buteljerat utan filtrering eller SO2.

Amateus Bobi 2015

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

40-70+ år gamla stockar. Hela klasar, jäst med ca 20 % maceration carbonique, resten traditionellt. Därefter lagrat 9 månader på gamla fat (300 liters) och buteljerat utan filtrering eller SO2.

Les Landes 2014

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

50-70 år gamla stockar från en knapp hektars vingård. Hela klasar, jäst traditionellt i öppna kar. Därefter lagrat 9 månader på gamla fat (300 liters) och buteljerat utan filtrering eller SO2.

Echalier 2014

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

80+ år gamla stockar från en knapp hektars vingård.Hela klasar, jäst traditionellt i öppna kar. Därefter lagrat 9 månader på gamla fat (300 liters) och buteljerat utan filtrering eller SO2.

Rififi PetNat (2016)

Druvsort

Chenin Blanc / Chardonnay

Om Vinet

Druvorna kommer från en vän till Emeline och Sebastien. Odlat ekologiskt, såklart, och vinifierat tillsammans hos Bobinet. Pressas direkt och jäser delvis ut i tank innan det avslutar jäsningen i flaskan. Petillant Naturel-style.