Jean Michel studerade vinodling i Belleville i Beaujolais, vilket förmodligen påverkat hans sätt att göra vin med helt, eller delvis, maceration carbonique. Innan han till 100% ägnade sig åt sina egna odlingar i Côte Rotie var han vinmakare hos Guigal. Han förfogar idag över 6 ha ekologiska odlingar, där ca 90% är på Côte Blonde och 10% Côte Brune, där han gör viner helt utan tillsatser.

Viner

’Plaine de Condrieu’ Vin de France 2014

Druvsort

100 % Syrah

Om Vinet

15-50 år gamla stockar, planterade i Condrieu. Jäst i hela klasar och lagrat på foudres. Buteljerat efter ca 9 månader utan klarning, filtrering eller svavel.

Côte Rotie Nature 2013

Druvsort

100 % Syrah

Om Vinet

30-60 år gamla stockar, mestadels Cote Blonde. Jäst i hela klasar med delvis maceration carbonique och lagrat på foudres. Buteljerat efter ca 12 månaders lagring utan klarning, filtrering eller svavel.

V.S.O. (Côte Rotie) 2011

Druvsort

100 % Syrah

Om Vinet

+50 år gamla stockar, mestadels Cote Blonde. Jäst i hela klasar med delvis maceration carbonique och lagrat på foudres. Buteljerat efter ca 12 månaders lagring utan klarning, filtrering eller svavel.

Årgång 2011 gick inte INAO med på att klassificera hans Cote Rotie, vilket gjorde att det klassades som Vin de France. Istället för Cote Rotie tillhör det nu därför den främsta appellationen i Frankrike, Vin de France.