Emilio Hidalgo är en liten bodega belägen i de historiska delarna av Jerez. (inte att förväxla med den större producenten Hidalgo) Idag drivs bodegan av femte generationen genom Fernando och hans bror. De buteljerar endast cirka 10 000 flaskor årligen från deras mycket gamla solerasystem. Vinerna ligger längre här än hos de flesta bodegas i Jerez, och de har en enorm finess och koncentration.

Viner

’La Panesa’ Fino

Druvsort

100 % Palomino Fino

Om Vinet

Det här är inte vanlig Fino sherry. Lagrat 15 år under ett lager av flor i större gamla, amerikanska, ekfat.

’El Tresillo’ Amontillado

Druvsort

100 % Palomino Fino

Om Vinet

Amontillado är inte som vilken Amontillado som helst. Det är lagrat ca 8 år under ett lager av flor i större gamla, amerikanska, ekfat. Sedan vidare lagrat minst lika länge utan flor efter en andra tillsättning av alkohol. Exakt ålder på vinet går inte att avgöra då det lagras i solera, men det är minst i snitt 15 år. Vissa delar är över 50 år.

’Villapanés’ Oloroso

Druvsort

100 % Palomino Fino

Om Vinet

Det här är inte heller direkt som en vanlig Oloroso. Det är lagrat drygt 50 år i större gamla, amerikanska, ekfat. Exakt ålder på vinet går inte att avgöra då det lagras i solera, men det är minst i snitt 50 år. Vissa delar är över 100 år…