Filipa och William Wouters är lite av ett magiskt man & fru samarbete! Deras filosofi är enkel på så vis att de önskar skapa rena viner utan tillsatser som speglar platsen där vinrankorna växer. I vineriet hanterar de druvorna med varsamhet, låter druvmusten jäsa naturligt för att varje vin i slutändan ska få möjlighet att visa sitt egna unika utryck!

12 ha brukar de med ett stort fokus på de lokala druvsorterna Baga, Bical, Cercial & Maria Gomes (= Fernao Pires). Vingårdarna ligger utspritt på olika plottar i området Bairrada.

Båda har gedigna erfarenheter bakom sig innan de började göra eget vin. Filipa har arbetat med vin i Bordeaux, Mendoza, Margret River samt även med hennes far Luis Pato. William kommer från restaurangbranschen och har arbetat som kock, sommelier och krögare i Antwerp, Belgien.

Viner

Bairrada 3B 2017

Druvsort

Bical, Cercial & Maria Gomes

Om Vinet

Manuell skörd i 20 kg korgar. Försiktigt pressat och jäser i 650 liters använda fat. Méthod traditonell, vinet jäser en andra gång på flaska, då moussen uppstår.
Druvorna kommer från 30 år gamla rankor som växer i sandig kalksten. Sedan start 2001 arbetar de med biodynamiska odlingsmetoder.

Nossa Calcario 2017

Druvsort

100 % Bical

Om Vinet

Vinet kommer från ’grand cru’ byn Ois do Bairro (Filipas hemby). Kalkrik jord. Sedan start 2001 arbetar de med biodynamiska odlingsmetoder. Filipa skördar aningen tidigare än sina grannar för att behålla fräschören i sina viner.
Vinet har jäst med naturlig jäst och lagrats på använda ekfat. 10 % har även jäst med skalen på amfora.

Bical Arinto 2018

Druvsort

80 % Bical & 20 % Arinto

Om Vinet

Druvorna kommer från ca 30 år gamla rankor. Jormånen är kalk. Sedan start 2001 arbetar de med biodynamiska odlingsmetoder. 10 % jäser på använda ekfat och resterande jäser på ståltank. Efter 5-6 månaders lagring blandas vinerna innan det buteljeras.