Om Wine Trade

Sedan 2007 importerar vi ärliga viner med en stor känsla av ursprung. Samtliga producenter i vår portfölj jobbar vi exklusivt med på den svenska marknaden. Huvuddelen av vår verksamhet är försäljning direkt till restauranger över hela Sverige, vilket representerar mer än 90 % av vår omsättning. Försäljningen till Systembolaget är främst via tillfälliga lanseringar och beställningar via deras sk. ”privatimport” där privatkunder kan beställa från hela vår portfölj och få det levererat till sin närmaste butik.

Hur smakar ett vin?

Som Ni märker så har vi valt att inte beskriva samtliga viner med smak- och doftbeskrivningar. Det är för subjektivt för att kunna göra vinerna rättvisa. Vi vill genom detta hålla oss borta från att ge förutfattade meningar och vi ser hellre att Ni provar vinerna själva vid tillfälle.

Så väljer vi vinbönder

Vi älskar vin. Att välja ut vad vi ska importera och distribuera i Sverige är inte lätt. Idag görs det fantastiska viner över i princip hela världen. En bra vinmakare kan göra bra vin nästan varsomhelst. Vi gillar viner med karaktär. Helst såna viner som lämnar ett intryck hos den som dricker. Något som hänger kvar efter middagen och får en att tänka och fundera över vad man just drack. Vin som väcker känslor. Så tänker vi.

Stockholm Brewing Co.

”Under de första åren när jag startade WINE TRADE så började jag brygga öl hemma. Jag hade tid över innan vinimporten började få fart och jag spenderade så småningom även kvällar och helger nere på kontoret och bryggde öl med några kompisar. 2012 började vi på allvar och nu snart 8 år senare har vi 4 anställda och exporterar öl till flera länder i Europa. Bryggeriet ligger numera i Frihamnen,  vägg i vägg med restaurangen FARM – Niklas Jakobson, grundare