Pierre-Marie och hans fru (Marie) är nu 7:e generationen odlare av Melon de Bourgogne på den här platsen i Muscadet Sevre et Maine. De odlar idag 25 hektar och vinifierar alla vingårdar separat, vilket har lett till en mängd olika viner. De olika vingårdarna har varierad exponering och en blandning av jordmåner vilket ger väldigt olika uttryck av druvan Melon de Bourgogne.

Odlingarna är idag även certifierade ekologiskt men är odlade utan besprutning sedan över 30 år.

Viner

Muscadet ‘Safran’ 2018

Druvsort

100 % Melon de Bourgogne

Om Vinet

Gamla stockar planerade mellan 1950 och 1987. Druvorna kommer från en nära samarbetspartner och druvodlare som arbetar efter samma principer som Luneau-Papin. Odlingarna är certifierade ekologiskt sen 2011, men är odlade utan besprutning sedan länge. Jordmånen består av granit.

Vinifikation: Direkt pressat och jäst på tank utan tillsättning av jäst. Vinet är sedan lagrat på samma tank under 7 månader, på sin jästfällning = Sur lie.

Muscadet ‘Vera Cruz’ 2015

Druvsort

100 % Melon de Bourgogne

Om Vinet

Druvorna skördas för hand och kommer från en vingård utgjord av en speciell typ av skiffer – glimmerskiffer och gneiss, med ett topplager av lera. Direkt pressat och jäst på tank utan tillsättning av jäst. Vinet är sedan lagrat på samma tank under 10 månader, på sin jästfällning, innan det buteljerades i juli 2016.

Muscadet ‘La Grange Vielles Vignes’ 2018

Druvsort

100 % Melon de Bourgogne

Om Vinet

Druvorna skördas för hand och kommer från en vingård (Le Landreau) med huvudsakligen skiffer. Direkt pressat och jäst på tank utan tillsättning av jäst. Vinet är sedan lagrat på samma tank under 7 månader, på sin jästfällning, innan det buteljerades i maj 2017.

Muscadet ‘Terre de Pierre’ 2016

Druvsort

100 % Melon de Bourgogne

Om Vinet

Druvorna skördas för hand och kommer från en vingård, La Butte de la Roche, där jordmånen främst består av Serpentinit. Direkt pressat och jäst på tank utan tillsättning av jäst. Vinet har sedan lagrats på jästfällningen under 17 månader innan buteljering.