Sébastien gjorde sin första skörd 2002 då han ärvt 1 1/2 hektar från sin farfar, från vingården ‘Echalier’. Familjen är vinodlare i åtta generationer, men Sébastiens pappa var den första att bryta den sviten, och de flesta odlingarna såldes. Idag har Sébastien åter byggt upp sin egendom och köpt till vingårdar och gör idag vin från 7 hektar, alla belägna i närheten till det gamla vineriet, där källaren daterar tillbaka till år 1637. Först år 2011 anslöt den fd. dansaren Emeline Calvet till egendomen där hon nu cementerat kvaliteten på vinerna tillsammans med sin partner och kollega Sébastien. Odlingarna är såklart ekologiska och i källaren används inga tillsatser.

Viner

Poil de Lievres 2019

Druvsort

100 % Chenin Blanc

Om Vinet

Jordmånen består av kalkrik lera. Skördat för hand i 20 kg lådor. Druvorna pressas direkt och jäser sedan med naturlig jäst. Genomgår malolaktisk jäsning, även den processen sker naturligt. Vilar sedan under fyra månader på en blandning av gamla ekfat och betongfat. Buteljeras utan klarning, filtrering eller tillsatser.

Les Gruches 2016

Druvsort

100 % Chenin Blanc

Om Vinet

0,5 hektar liten vingård med 80+ år gamla stockar planterade i kalksten. Pressas direkt och jäser och lagras på gamla fat (300 liters) i ca 9 månader innan det buteljeras utan filtrering eller SO2.

Pineau d’Aunis 2019

Druvsort

100 % Pineau d’Aunis

Om Vinet

Denna vingård med unga stockar köptes 2010.
Skördat för hand i 20 kg lådor. Druvorna jäser maceration carbonique med naturlig jäst. Ligger ca en veckan med skalen för att sedan pressas långsamt och försiktigt för att undvika hårda tanniner. Vilar sedan under fyra månader på betongfat. Buteljeras utan klarning, filtrering eller tillsatser.

HANAMI 2019

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

40 år gamla stockar planterade i kalksten. Hela klasar, jäst med 50 % maceration carbonique och 50 % traditionellt. Därefter lagrat ca 6 månader på gamla fat och buteljerat utan filtrering eller SO2.

Buteljeras lagom till våren och hanami, körsbärsblomningen.

RUBEN 2018

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

30-40 år gamla stockar planterade i kalksten. 100 % avstjälkat och jäst med delvis maceration carbonique. Därefter lagrat 9 månader på gamla fat och buteljerat utan filtrering eller SO2.

GRETA CARBO 2015

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

Gamla stockar (ca 80 år) planterade i kalksten. Vinifierat i hela klasar med maceration carbonique. Vinet lagrades 8 månader på gamla fat och är buteljerat utan klarning, filtrering eller SO2.

Amateus Bobi 2015

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

40-70+ år gamla stockar. Hela klasar, jäst med ca 20 % maceration carbonique, resten traditionellt. Därefter lagrat 9 månader på gamla fat (300 liters) och buteljerat utan filtrering eller SO2.

Les Landes 2016

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

50-70 år gamla stockar från en knapp hektars vingård. Hela klasar, jäst traditionellt i öppna kar. Därefter lagrat 9 månader på gamla fat (300 liters) och buteljerat utan filtrering eller SO2.

Echalier 2014

Druvsort

100 % Cabernet Franc

Om Vinet

80+ år gamla stockar från en knapp hektars vingård.Hela klasar, jäst traditionellt i öppna kar. Därefter lagrat 9 månader på gamla fat (300 liters) och buteljerat utan filtrering eller SO2.