Hérve och hans fru Beatrice tog 1993 över den lilla egendomen från hennes föräldrar, ca 15km väster om Condrieu (för att ge en referens till var detta är), och har idag utökat till totalt 6 hektar vinodling. Där har paret planterat Viogner, Roussane, Syrah och Gamay. Vinerna härifrån är ‘Vin de Pays‘ då det ligger utanför appellationerna. Beatrice föräldrar bor även kvar på farmen, men är inte direkt aktiva i odlandet.

De gör även St Joseph från två olika vingårdar ca 25 minuters bilfärd neråt dalen, precis bredvid där de bor. Alla odlingar är helt ekologiska sedan de började. Och samtliga viner görs på exakt samma sätt; Ingen (eller väldigt lite) avstjälkning, försiktig extrahering, och jäsning och lagring i gamla ekfat helt utan tillsatser. Det vita vinet pressas direkt och jäser direkt i använda ekfat. Faten kommer från de främsta producenterna i Bourgogne och håller en ovanligt hög kvalitet.

Viner

Gamay ‘La Souteronne’ 2016

Druvsort

100 % Gamay

Om Vinet

Mycket gamla stockar planterade i den lerrika granitjorden. Cirka 70-90 år gamla stockar sägs det. Här är det planterat i Guyot till skillnad från nere i St Joseph. Jäsning i hela klasar och lagrat 7 månader på gamla ekfat. Buteljerat utan klarning eller filtrering men med lite lite svavel.

Syrah 2016

Druvsort

100 % Syrah

Om Vinet

Från ca 30-40 år gamla stockar planterade i granit. Jäsning i hela klasar och lagrat 6-7 månader på gamla ekfat. Buteljerat utan klarning eller filtrering men med lite svavel. Okomplicerad men ändå väldigt komplex kallklimat-Syrah. Serveras gärna vid ca 15 grader, i Bourgognekupa.

St Joseph ‘Cessieux’ 2015

Druvsort

100 % Syrah

Om Vinet

Ca 2 hektar plot, som Hervé tog över 2013 efter att ha varit uthyrd i 40 år. 35-45 år gamla stockar. Vinifikationen är densamma som de andra vinerna. Jäsning i hela klasar och lagrat 7 månader på gamla ekfat. Buteljerat utan klarning eller filtrering men med lite svavel.

St Joseph ‘Sainte Epine’ 2015

Druvsort

100 % Syrah

Om Vinet

< 1 hektar vingård, belägen direkt ovanför huset som de bor i. Detta är en liten plot som gått i arv i generationer och som alltid odlats ekologiskt och på gammaldags vis. Man klättrar upp på en stege bakom huset för att komma dit, och så är det som en liten bakgård med mestadels oympade stockar av gamla kloner Syrah som odlats på samma sätt och samma plats sedan urminnes tider. Det känns som en plats där tiden står stilla.

70 till +100 år gamla stockar. Vinifikationen är densamma som de andra vinerna. Jäsning i hela klasar och lagrat 7 månader på gamla ekfat. Buteljerat utan klarning eller filtrering men med lite svavel.

Roussane Viogner ‘Romaneaux-Destezet’ 2016

Druvsort

50 % Roussanne 50 % Viogner

Om Vinet

15 år gamla stockar planterade i granitjorden. Direkt pressat och jäst och lagrat i gamla ekfat i 7 månader. Romaneaux-Destezet är namnet på den gamla farmen där de gör vinerna och där en del av druvorna odlas. Varför just detta vita kallas så förblir en gåta…

St Joseph Blanc 2016

Druvsort

100 % Roussanne

Om Vinet

6-8 år unga stockar planterade i granitjorden. Skördeuttag på blott 18 hl/hektar trots de unga stockarna. Direkt pressat och jäst och lagrat i gamla ekfat i 7 månader.