Paret kommer från Lyon och är utbildade inom jordbruk och odling, och jobbade några år med djurhållning och grönsaksodling på olika gårdar. De blev kära under tiden de jobbade på en gård i Rotalier, vilket ledde till deras köp av hus och så småningom sin första egna lilla bit mark år 2000, en del av en vingård på 0,7 ha.
De ville skapa sig ett nytt liv på landet där de kunde odla sina egna ekologiska grönsaker och föda upp höns och kaniner. 2005 konverterade de sina då 4,5 hektar vingård till ekologisk odling och hade certifieringen klar år 2007. Jean-Pascal jobbade dessa första år även som lärare på jordbruksskolan i Lons-le-saunier, där han bl a lärde ut hur man plöjer och arbetar med häst i vingårdar och odling idag.
70 % Savagnin 30 % Chardonnay
Zero dosage. Degorgeras på beställning.
Chardonnay / Savagnin
4 fat från 2016, 3 fat från 2017 (ALL chardonnay som blev av 2017) och en liten del savagnin. 9 månader på fat.
100% Chardonnay
Mestadels kalk i vingården. Vinet har vuxit upp 30 månader med jästfällningen på upptoppade fat.
100% Chardonnay
Mestadels grå märgel i vingården. Vinet har vuxit upp 18 månader med jästfällningen på upptoppade fat.
100% savagnin jaune + vert
Mestadels kalk + märgel i vingården. Vinet har vuxit upp 18 månader med jästfällningen på upptoppade fat.
100% savagnin
Mestadels kalk + märgel i vingården. Vinet har vuxit upp 18 månader med jästfällningen på upptoppade fat.
100% savagnin
Mestadels kalk i vingården. Vinet har vuxit upp 30 månader med jästfällningen på upptoppade fat.
100% savagnin
Vin jaune, 6 år + 4 månader under jästtäcke (sous voile).
100% Savagnin Noir (Pinot Noir)
30-50 år gamla stockar från en vingård, ‘soupois’. Delvis avstjälkade druvor vinifierade utan tillsatser i tank. Lagrat 10 månader på gamla fat och buteljerat utan filtrering.
100% Poulsard
30-40 år gamla stockar från en del av en vingård, som de refererar till som ‘Monceau’. Delvis avstjälkade druvor vinifierade utan tillsatser i tank. Lagrat 10 månader på gamla fat och buteljerat utan filtrering.
Från en vingård (planterad 1980) med en mängd olika lokala druvsorter planterade; Savagnin Noir (Pinot Noir), Poulsard, Enfariné, Béclan och Teinturier.
Vinifieras tillsammans, utan tillsatser, och lagras 9 månader på gamla fat.
Namnet betyder i princip ‘C’est quoi ca?’ – vilket är franska för ‘Vad i helvete är det??’ Som syftar till blandningen av alla de udda druvsorterna.
Från en vingård (planterad 1980) med en mängd olika lokala druvsorter planterade; Savagnin Noir (Pinot Noir), Poulsard, Enfariné, Béclan och Teinturier.
Vinifieras tillsammans, utan tillsatser, och lagras 10 månader på gamla fat.
Namnet betyder i princip ‘C’est quoi ca?’ – vilket är franska för ‘Vad i helvete är det??’ Som syftar till blandningen av alla de udda druvsorterna.