Paret kommer från Lyon och är utbildade inom jordbruk och odling, och jobbade några år med djurhållning och grönsaksodling på olika gårdar. De blev kära under tiden de jobbade på en gård i Rotalier, vilket ledde till deras köp av hus och så småningom sin första egna lilla bit mark år 2000, en del av en vingård på 0,7 ha.

De ville skapa sig ett nytt liv på landet där de kunde odla sina egna ekologiska grönsaker och föda upp höns och kaniner. 2005 konverterade de sina då 4,5 hektar vingård till ekologisk odling och hade certifieringen klar år 2007. Jean-Pascal jobbade dessa första år även som lärare på jordbruksskolan i Lons-le-saunier, där han bl a lärde ut hur man plöjer och arbetar med häst i vingårdar och odling idag.

Viner

Crémant du Jura 2016

Druvsort

70 % Savagnin 30 % Chardonnay

Om vinet

Zero dosage. Degorgeras på beställning.

Marcus & Co 2016/2017

Druvsort

Chardonnay / Savagnin

Om vinet

4 fat från 2016, 3 fat från 2017 (ALL chardonnay som blev av 2017) och en liten del savagnin. 9 månader på fat.

Varron Chardonnay 2015

Druvsort

100% Chardonnay

Om vinet

Mestadels kalk i vingården. Vinet har vuxit upp 30 månader med jästfällningen på upptoppade fat.

Les Ammonites Chardonnay 2016

Druvsort

100% Chardonnay

Om vinet

Mestadels grå märgel i vingården. Vinet har vuxit upp 18 månader med jästfällningen på upptoppade fat.

Entre deux  2016

Druvsort

100% savagnin jaune + vert

Om vinet

Mestadels kalk + märgel i vingården. Vinet har vuxit upp 18 månader med jästfällningen på upptoppade fat.

L’hopital Savagnin  2016

Druvsort

100% savagnin

Om vinet

Mestadels kalk + märgel i vingården. Vinet har vuxit upp 18 månader med jästfällningen på upptoppade fat.

Varron Savagnin  2015

Druvsort

100% savagnin

Om vinet

Mestadels kalk i vingården. Vinet har vuxit upp 30 månader med jästfällningen på upptoppade fat.

J’Attente  2011

Druvsort

100% savagnin

Om vinet

Vin jaune, 6 år + 4 månader under jästtäcke (sous voile).

Savagnin Noir ‘les soupois’ 2015

Druvsort

100% Savagnin Noir (Pinot Noir)

Om vinet

30-50 år gamla stockar från en vingård, ‘soupois’. Delvis avstjälkade druvor vinifierade utan tillsatser i tank. Lagrat 10 månader på gamla fat och buteljerat utan filtrering.

Poulsard ‘Monceau’ 2015

Druvsort

100% Poulsard

Om vinet

30-40 år gamla stockar från en del av en vingård, som de refererar till som ‘Monceau’. Delvis avstjälkade druvor vinifierade utan tillsatser i tank. Lagrat 10 månader på gamla fat och buteljerat utan filtrering.

SE KWA CA 2017

Druvsort

Från en vingård (planterad 1980) med en mängd olika lokala druvsorter planterade; Savagnin Noir (Pinot Noir), Poulsard, Enfariné, Béclan och Teinturier.

Om vinet

Vinifieras tillsammans, utan tillsatser, och lagras 9 månader på gamla fat.

Namnet betyder i princip ‘C’est quoi ca?’ – vilket är franska för ‘Vad i helvete är det??’ Som syftar till blandningen av alla de udda druvsorterna.

SE KWA CA 2016

Druvsort

Från en vingård (planterad 1980) med en mängd olika lokala druvsorter planterade; Savagnin Noir (Pinot Noir), Poulsard, Enfariné, Béclan och Teinturier.

Om vinet

Vinifieras tillsammans, utan tillsatser, och lagras 10 månader på gamla fat.

Namnet betyder i princip ‘C’est quoi ca?’ – vilket är franska för ‘Vad i helvete är det??’ Som syftar till blandningen av alla de udda druvsorterna.