Elena driver sedan 70-talet La Stoppa och har sedan dess jobbat ekologiskt. Hon är fullt fokuserad på arbete med vinrankorna och vingården. Talande är vårt besök för ett år sedan då Elena direkt tog oss ut bland vinrankorna och pratade om dessa, jordmåner samt vingårdsarbete i dryga två timmar för att sedan säga “ja ni kanske vill prova lite vin också” med ett leende.

La Stoppa har alltid jobbat med att låta vinerna vila länge, både på stora gamla fat och i flaska, för att sedan lansera dem när Elena tycker att de är redo. araktär, personlighet och livlighet är ledord vi återkommer till för dessa viner. Vi älskar dessa viner med fantastisk elegans och lagringspotential.

Viner

Ageno 2013

 

Druvsort

90 % Malvasia di Candia Aromatica och 10 % Ortrugo e Trebbiano

Om Vinet

Ekologiskt odlat. Guyot uppbindning, ca 20 åriga rankor som växer på lerjord med inslag av kisel. Manuell skörd. Druvorna pressas direkt, jäser med skalen med naturlig jäst. Skalmacererat under 4 månader på ståltank innan det pressas, därefter lagras vinet på stora använda fat. Inget tillsatt, inget borttaget. Ofiltrerat. 2002 var första årgång av detta vin.

Trebbiolo Rosso 2018

 

Druvsort

80 % Barbera & 20 % Bonarda

Om Vinet

Ekologiskt odlat. Guyot uppbindning, 3-20 åriga rankor som växer i lerjord med inslag av kisel. Manuell skörd. Druvorna pressas direkt, jäser med naturlig jäst. Musten ligger
ca 20 dagar med skalet, lagras därefter i ståltank. Inget tillsatt, inget borttaget. Ofiltrerat. Vinrankorna växer längs med dalen Trebbiola, inte långt från floden Trebbia.

Barbera della Stoppa 2006

 

Druvsort

100 % Barbera

Om Vinet

Macchiona 2005

 

Druvsort

50 % Barbera, 50 % Bonarda

Om Vinet