Jürgen Gouws har länge arbetat som assisterande vinmakare på Lammershoek, men sedan 2009 har han haft sitt egna project ‘Intellego’ vid sidan av. Han är idag en del av ‘Swartland Indepence’ tillsammans med bland andra Craig Hawkins. Där har de alla ett gemensamt mål, att odla och vinifiera vin så naturligt som möjligt. Uteslutande “dry-farming” är tillåtet, ingen tillsättning av jäst, tannin etc är tillåtet.

Idag har Jürgen lämnat Lammershoek helt, precis som Craig, och fokuserar uteslutande på sitt eget. Han gör även vin åt en granne men fokuserar nu på sina egna odlingar samt en del mark som han hyr. All odling är ekologisk och han jobbar främst med gamla stockar. Friska viner med balanserad alkohol är ledord för honom, precis som hos de flesta framåtsträvande i Swartland idag.

Viner

Chenin Blanc 2016

Druvsort

100 % Chenin Blanc

Om Vinet

35-50 åriga stockar. Direkt pressat i hela klasar. Jäst utan tillsatser på gamla franska ekfat. Lagrat 10 månader på samma fat med jästfällning. Buteljerat utan filtrering men med lite SO2.

The Story of Harry 2017

Druvsort

100 % Chenin Blanc

Om Vinet

Vingård planterad 1965,  mestadels granit. Direkt pressat i hela klasar. Jäst utan tillsatser på gamla franska ekfat. Lagrat 10 månader på gamla fat. Buteljerat utan filtrering men med lite SO2.

Elementis Skin 2017

Druvsort

100 % Chenin Blanc

Om Vinet

50+ åriga stockar från ett vingårdsläge på 0,6 hektar planterat 1980. Avstjälkat och jäst med skalen i 13 dagar, utan tillsatser. Lagrat 10 månader på på gamla franska ekfat med jästfällning. Buteljerat utan filtrering eller tillsättning av SO2.

The Pink Mustache 2017

Druvsort

Syrah och Cinsault

Om Vinet

15-40 åriga stockar. Jäst i hela klasar i ca 3 dagar och lagrat 9 månader på på gamla franska ekfat. Buteljerat utan filtrering men med lite SO2.

Kedungu 2016

Druvsort

Syrah, Cinsault & Mourvèdre

Om Vinet

15-40 åriga stockar. Jäst i hela klasar och lagrat 9 månader på på gamla franska ekfat. Buteljerat utan filtrering men med lite SO2.

Syrah 2014

Druvsort

100 % Syrah

Om Vinet

Kommer från 2 olika vingårdar, en i granitjord och den andra mer kalkrik. Jäst i hela klasar och lagrat 9 månader på på gamla franska ekfat. Buteljerat utan filtrering men med lite SO2.

Kolbroek 2016

Druvsort

100 % Syrah

Om Vinet

Single vineyard Syrah. Gamla stockar. En vingård på drygt en hektar i granitjord. Jäst i hela klasar och lagrat 12 månader på på gamla franska ekfat, och sedan ca 6 månader på flaska innan försäljning. Buteljerat utan filtrering men med lite SO2.