Född och uppvuxen i Barossa har Tom mer eller mindre Shiraz i blodet. Efter några år turnerande i Europa med jobb hos flera olika vinmakare kom han tillbaka till Australien och såg till att alla familjens odlingar blev ekologiska och giftfria. Idag sköter han alla odlingar själv, och köper in en del druvor från andra eko-odlare i trakten.
Vinerna är helt jävla fantastiska. De är eleganta och blommiga och vinifikationen är helt utan tillsatser. Tom tillämpar väldigt försiktig extrahering av sina viner, både vitt, rött och orange. Han ser det mer som en ‘infusion’ och använder allt som oftast hela klasar. Lite SO2 tillsätts oftast vid buteljering, men det är allt.
100 % Syrah
Kort, kort kontakt med skalen. Från vingården in till pressen ungefär. Detta är det första vinet som buteljeras. Jäser i ca 3 veckor, dras om, och buteljeras sedan direkt. Som det är.
50 % Syrah & 50 % Mourvèdre.
Om Vinet
Hela klasar vinifikation, lagrat 12 månader på foudre. (gammalt stort ekfat)
100 % Semillon
Gamla stockar Semillon, lagrat 12 månader i betong-ägg.
Mourvèdre, Riesling, Shiraz (en skvätt Nebbiolo)
Om Vinet
Rose har inget med rosé att göra. Färgen lutar mer åt orange, men vem bryr sig? Lite av varje, vinifieras tillsammans med skalen. Mycket försiktigt. Lagrat 6 månader på gamla fat.
Mourvèdre, en skvätt Merlot. typ.
Om Vinet
Hela klasar vinifikation, lagrat 12 månader på foudre. (gammalt stort ekfat)